Welke behandelingen
heb ik nodig?

Mashibo, dé trigger voor uw gezondheid!

Tijdens een consult in mijn praktijk, kan ik gebruik maken van diverse behandelingen. Welke ik hiervan ga inzetten, hangt erg samen met de klacht waar u voor komt.

Wat voor de één goed werkt, kan voor de ander juist averechts werken. Waar nodig pas ik de behandeling aan, zodat we tot een goed resultaat komen.

massage
Tijdens een behandeling kan ik gebruik maken van:
Klassiek

Klassieke Massage

Klassieke massage zorgt niet alleen voor plaatselijke- of algehele ontspanning met als gevolg een...

Ryoho

Shiatsu Ryoho

Shiatsu betekent letterlijk vertaald vingerdruk therapie. Het is een manier van lichaamstherapie...

needle-hands-physiotherapist-doing-dry-needling_72775-2

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode die ervoor zorgt dat gespannen spieren effectief...

young-woman-receiving-back-massage-spa-center_1139-1142

Triggerpoint

Triggerpoints zijn ook wel bekend als 'spierknopen'. Het zijn kleine verkrampingen...

actitape2

Medical Taping

Het is een techniek die gebruik maakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam...

Klassiek

Klassieke Massage

Mashibo, dé trigger voor uw gezondheid!

Klassieke massage zorgt niet alleen voor plaatselijke- of algehele ontspanning met als gevolg een pijndempend effect, maar heeft ook invloed op de bloedcirculatie, lymfestroom en stofwisseling. Men zal zich door de massage bewuster worden van spanningen in het lichaam.

Massage kan er voor zorgen dat spier- en weefselspanningen afnemen. Deze vorm van massage helpt bij uitstek om de stress in uw lichaam te verminderen. Voorbeelden van stressgerelateerde klachten zijn; rugpijn, hoofdpijn, RSI-klachten. U zult merken dat na een aantal behandelingen de pijnklachten minder worden.

Deze massage is ook ideaal voor mensen die last hebben van stijve spieren en voor mensen die veel lichamelijke inspanning moeten leveren of geleverd hebben.

MASHIBO zorgt voor vermindering van het stress-gevoel!

Shiatsu Ryoho

Mashibo, dé trigger voor uw gezondheid!

Shiatsu betekent letterlijk vertaald vingerdruk therapie. Het is een manier van lichaamstherapie ontwikkeld door de Japanner Tokujiro Namikoshi, en later zijn zoon Toru Namikoshi. De therapie is gebaseerd op de Chinese geneeskunst en de westerse kennis van anatomie en fysiologie. Shiatsu Ryoho bestaat uit het met duimen en vingers druk geven op een gestileerd systeem van neuromusculaire punten (reflexpunten) en heeft een voorkeur voor een westerse, wetenschappelijke benadering.

Bij ziekte en klachten zijn er delen in en op ons lichaam die niet meer goed functioneren. Er zijn blokkades opgetreden. Doel van de shiatsu is om die blokkades op te heffen, waardoor het lichamelijk en geestelijk herstelvermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Je brengt het lichaam weer in evenwicht. Hierdoor kunnen klachten verminderen of verdwijnen. Net als een file die ontstaat na een ongeluk. Nadat de voertuigen van de weg zijn gehaald lost de file langzaam op en kunnen de voertuigen weer doorrijden.

In de Westerse geneeskunde is bekend dat huid, botten, organen, spieren en zenuwen met elkaar in verbinding staan. Dus is het niet zo raar dat als er ergens een kink in de kabel optreedt, dat dat ook verderop in het lichaam gevolgen heeft.

Ryoho

Shiatsu zorgt voor verbetering van de afvoer van afvalstoffen, vermindert de spierspanning en stimuleert de huid. Ook is het van invloed op de spijsvertering en de bloedsomloop waardoor organen beter kunnen functioneren. Shiatsu kan erg effectief werken bij een tenniselleboog, frozen shoulders of ander gerelateerde RSI-klachten.

MASHIBO draagt bij aan een gezondere werkplek!

needle-hands-physiotherapist-doing-dry-needling_72775-2

Dry Needling

Mashibo, dé trigger voor uw gezondheid!

Dry Needling is een behandelmethode die ervoor zorgt dat gespannen spieren effectief worden behandeld. Door het aanprikken van deze pijnlijke spieren met een zeer dunne 'droge' naald, kan de spier hierdoor snel en langdurig ontspannen. Er wordt dus géén vloeistof ingespoten!

Het is een veilige methode en geeft langdurige verlichting.
Tijdens de behandeling krijgt u een duidelijke uitleg over het hoe en wat en u krijgt ook oefeningen mee om de spier ontspannen te houden.

Triggerpoint

Mashibo, dé trigger voor uw gezondheid!

Triggerpoints zijn ook wel bekend als 'spierknopen'. Het zijn kleine verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam.

Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan. Bij de behandeling hiervan kan gebruik worden gemaakt van een massage waarbij diepe strijkingen worden gegeven of een constante druk erop.

U krijgt ook oefeningen mee om ervoor te zorgen dat de spieren ontspannen blijven en samen kunnen we het hebben over het ontstaan van deze triggerpoints; wat kun je er zelf aan doen om ze te voorkomen?

Wat is medical taping?

Mashibo, dé trigger voor uw gezondheid!

Kinesio Taping komt van oorspong uit Japan. De tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Kenso Kase. Het is een techniek die gebruik maakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Dat gebeurt met behulp van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen. In mijn praktijk maak ik gebruik van Acti-Tape.

- pijndemping

- geeft steun aan spieren en gewrichten

- verwijdert oedeem

- corrigeert gewrichten en weefsel

Medical taping is in de sportwereld niet meer weg te denken. Zowel in de preventie van blessures als tijdens de (na)behandeling. Sporters herstellen sneller, voorkomen blessures, blijven langer actief en bovendien een goed aangelegde techniek geeft meteen voelbaar resultaat. Medical taping is toepasbaar voor iedereen. Vrouwen met menstruatieklachten en mensen met hooikoorts kunnen zeer veel baat hebben bij medical taping.

Met behulp van lymf tape-technieken kan de afvoer van vocht ondersteund en gestimuleerd worden. Het oedeem (of een meer lokale vochtophoping) wordt hierbij in de richting van de lymfeklieren begeleid. Bij de lymf taping-techniek wordt bij voorkeur de huid van het te behandelen gebied op rek gebracht door een juiste uitgangshouding. De tape wordt vervolgens zonder rek op de huid neergelegd. Bij terugkeer naar de uitgangspositie zorgt de elasticiteit van de tape ervoor dat de huid iets wordt opgetild. Deze liftende werking zorgt ervoor dat de initiële lymfevaatjes zich beter kunnen openen. De tape vormt een uitstekende aanvulling en ondersteuning bij de behandeling van lymfoedeem.

×

Hallo!

Wil je contact opnemen, dan gaat dit het snelst via whats app: 06 14 75 80 09. Maar je kunt ook bellen of mailen. Klik hier onder om direct contact op te nemen via WhatsApp (Web/Mobile)

 

×